Orkestklas

Muziekinstrument bespelen

In de orkestklas zitten leerlingen die een muziekinstrument bespelen. Om mee te kunnen doen met de orkestklas hoef je (juist) nog niet goed noten te kunnen lezen of alle noten te kunnen spelen. Hier wordt er gefocust op samenspelen en het leren van liedjes en ritmes, maatgevoel en het verschil tussen maat/puls en ritme, hoog en laag, snel en langzaam en hard en zacht.

 

Als je een aantal weken les hebt op een muziekinstrument kan je al starten met de orkestklas. Samen muziekmaken is natuurlijk extra leuk!  Deelnemen aan de orkestklas is helemaal gratis. 

De orkestklas is gesplitst in 2 groepen. De eerste groep zijn leerlingen die net begonnen zijn met spelen (ca. 0-1 jaar). Zij repeteren elke dinsdag van 18.30-19.30. De tweede groep zijn leerlingen die al iets langer spelen (> 1 jaar). Zij repeteren elke dinsdag van 19.00-20.00. Dit betekent dat van 19.30-20.00 overlap is tussen de twee groepen, hierin spelen alle leerlingen samen zodat het een extra groot orkest wordt en iedereen samen leert spelen.

Er worden ook een aantal concertjes gegeven per jaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een concert op Koningsdag, in een verzorgingstehuis of een zomerconcertje.

 

De orkestklas staat onder leiding van Willemijn Dijkdrent

 

Dirigent
Dirigent

Willemijn Dijkdrent

Dirigent

In 2019 is Willemijn Dijkdrent gestart aan de studie Docent Muziek op het Rotterdams conservatorium Codarts. Sinds haar twaalfde speelt ze saxofoon en rond haar zestiende is zij zich ook met zingen en gitaar spelen bezig gaan houden. De brede interesse in verschillende instrumenten en genres maakt dat de studie goed bij haar past en zorgt dat zij zich hierin verder is gaan ontwikkelen. Ook het werken met groepen en het samen creëren van muziek is een passie van haar die zij bij de Valkenburgs’ Harmonie in de praktijk kan brengen.

Met haar achtergrond in het spelen van orkesten en het zingen in koren was de stap naar het zelf dirigeren snel gemaakt. De samenwerking met de leerlingen en het maken van muziek geeft haar energie en is iets waar ze de komende jaren mee door wil gaan.