Nieuws

Het laatste nieuws

Bijzonder jubileum

Traditiegetrouw worden tijdens de jaarlijkse barbecue de jubilarissen in het zonnetje gezet. Dit jaar was er één jubilaris, maar wel een hele bijzondere.

Anneke van der Meij mocht haar 65-jarig lidmaatschap vieren!

Voorzitter Arjan Hogewoning mocht haar het gouden, met robijnen ingelegde, speldje opspelden en de bijbehorende oorkonde uitreiken.

Anneke is een voorbeeld voor velen. Zelfs nu zij sinds kort helaas niet meer kan meespelen is zij nog steeds een trouw bezoeker van de repetitie en in het verleden heeft zij veel leerlingen blokfluit- en klarinetlessen gegeven. Een groot aantal van haar vroegere leerlingen zijn nog steeds te vinden in het orkest.

Voor al haar inzet voor de vereniging is zij eerder dit jaar, tijdens de ledenvergadering, benoemd tot erelid van Valkenburg’s Harmonie.

Vanaf deze plek nogmaals van harte gefeliciteerd!

120 jarig bestaan

Vandaag is een bijzondere dag voor onze vereniging. Op 26 juni 1902 is Valkenburg’s Harmonie opgericht, we vieren vandaag ons 120-jarig bestaan!

Deze eerste foto van het orkest komt uit 1908

Markt Groot Valkenburg

Zaterdag a.s. (11 juni) staan wij op de markt Groot Valkenburg in Dorpsweide!

Je kunt bij ons terecht voor heerlijke poffertjes en het proberen van een instrument. Ook als je een instrument speelt en op zoek bent naar een gezellig orkest ben je van harte welkom!

En wil je ons steunen dan kun je ter plekke donateur van onze mooie vereniging worden!

Tot zaterdag!

Jubileum en benoeming tot erelid

Tijdens de ledenvergadering van 23 mei j.l. zijn een tweetal leden in het zonnetje gezet.

Arie Ravensbergen ontving de zilveren speld met bijbehorende oorkonde voor zijn 25 jarig lidmaatschap en Anneke van der Meij is benoemd tot erelid van de vereniging.

Opbrengst collecte Herdenkingsconcert

We kunnen terugkijken op een hele mooie avond! We zijn dankbaar voor de vele mensen die naar ons zijn komen kijken en luisteren.

De collecte die is gehouden aan het eind van het concert heeft het mooie bedrag van €582,05 opgebracht. Dit bedrag komt geheel ten goede aan hulp voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Herdenkingsconcert 23 april 2022

Valkenburg’s Harmonie is op deze avond speciaal aangevuld met diverse muzikanten uit de omgeving en daarbuiten. Hierdoor ontstaat er een groots orkest waarbij een onvergetelijke avond vol herkenbare muziek gegarandeerd is.

Muzikaal verhaal
De avond zal begeleid worden door een prachtig begeleidend verhaal van oorlog tot bevrijding. Tijdens de muziek zullen er beelden uit de jaren ‘40-’45 en uit diverse films getoond worden. Zo staat onder andere “The Longest Day” op het programma, een werk dat bekend is van de film en welke gebaseerd is op waargebeurde feiten in ons eigen land. Ook “Band of Brothers”, “Theme from Schindler’s List” en natuurlijk “Soldaat van Oranje” zijn werken van bekende films. Naast deze filmmuziek is er ook aandacht voor het verzet, vertolkt door het werk “The Secret of The White Rose”. En is het bijna vanzelfsprekend dat “The Story of Anne Frank” niet ontbreekt op het programma.

Herdenking
Herman Dijkhuizen heeft verhalen verzameld van de gevallen soldaten die begraven liggen op de erebegraafplaats in Valkenburg. Met “Hymn to the Fallen” zullen de verhalen met alle namen voorbijkomen. 

De zaal zal worden aangekleed in lijn met het oorlogs- en herdenkingsthema. Er zijn ongeveer 500 zitplaatsen en vol is wederom vol. Toegang is gratis; mogelijk gemaakt dankzij de wijkraad.

Na afloop is er een collecte welke bestemd is voor hulp aan slachtoffers uit Oekraïne 

 

Rabo Club Support

Valkenburg’s Harmonie doet ook dit jaar mee met Rabo-clubsupport. Daarbij hebben wij uw hulp nodig! Elke stem levert een bijdrage op voor Rabo-clubsupport, dus ook uw stem telt!


Doel

De opbrengst van Rabo Clubsupport is bestemd voor het onderhoud aan het clubgebouw, zodat het gebouw weer netjes en aantrekkelijk oogt voor leden, leerlingen en bezoekers.

Stem uitbrengen

Als u lid bent (of wordt) van de Rabobank dan kunt u uw stem uitbrengen op Valkenburg’s Harmonie (regio Leiden/Katwijk)Klik HIER om te stemmen of ga naarhttps://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/  (deze link kunt u kopiëren in uw adresbalk).Klik vervolgens op ‘stem nu op jouw favoriete club’ en log in (met rekeningnummer en pasnummer).

Stemmen kan ook via de Rabo-app

Stemmen kan vanaf nu tot en met 25 oktober a.s. Breng snel uw stem uit op Valkenburg’s Harmonie! U kunt in totaal 5 stemmen uitbrengen op minimaal 3 verschillende verenigingen. Maximaal 2 stemmen per vereniging.

In Memoriam Piet van der Meij

Maandag 22 maart jl. bereikte ons het droevige bericht dat is overleden, ons clubicoon, ere-voorzitter en trouwe lid Piet van der Meij.

Piet was een boegbeeld, een verenigingsman in hart en nieren met gevoel voor humor en iemand die een goede atmosfeer wist te creëren zonder te vergeten dat er gewerkt moest worden voor de vereniging, zijn vereniging.

De harmonie

Piet werd, nadat hij al enkele keren bij de harmonie had gekeken, in 1948 lid. Zijn lidmaatschap stopte vanwege gezondheidsredenen in 2019 en daarmee is hij met 71 jaar lidmaatschap een schoolvoorbeeld voor ieder lid van de vereniging. Niet alleen vanwege de lange tijd, maar ook door de tomeloze inzet die er gegeven is om de vereniging draaiende te houden. In 1961 werd deze inzet versterkt doordat Piet lid werd van het bestuur, waarna hij al snel penningmeester werd. Vanaf 1970 nam hij het stokje over van voorzitter van de Walle en wist het voorzitterschap 25 jaar vol te houden. In deze periode is Piet verantwoordelijk geweest voor de groei en bloei van de vereniging in voor- en tegenspoed. Het bestaansrecht en de vorm van de harmonie is sterk beïnvloed door zijn harde werken. Samen met zijn vrouw Anneke heeft Piet zich altijd sterk ingezet voor het werven van jeugdige muzikanten. In 2017 was Anneke 60 jaar lid van de harmonie, waren ze 50 jaar getrouwd en was Piet 80 jaar geworden. Een jaar met vele mijlpalen met als slot een verrassing op de jaarlijkse barbecue van de vereniging. Hier zijn zij verrast met een huldiging door wethouder Knape; Anneke voor haar 60-jarig lidmaatschap en Piet voor zijn 70-jarig lidmaatschap. Een mooie bekroning op hun trouwe lidmaatschap en tomeloze inzet voor de vereniging.

De Biertrom

Piet is één van de initiatiefnemers geweest van de Biertrom. In 1976 was het eerste jaar. Door het sluiten van de horeca tijdens de paardenmarkt, kwam er ruimte om de Biertrom op te richten. Direct was dit een succes. Als voorzitter van de vereniging, werd Piet ook direct voorzitter van de in 1982 opgerichte stichting die verantwoordelijk werd voor het steeds belangrijker wordende Biertrom tijdens de paardenmarkt. De aanschaf van de oude brandweerkazerne en daarmee de opbouw van een eigen muziekgebouw is één van de vele hoogtepunten.

Ere-voorzitter

Het is 1996 dat Piet zijn bestuurlijke taken neerlegt, na 33 jaar deel genomen te hebben aan het bestuur, waarvan 25 jaar voorzitter. Na dat moment werd hij voor al zijn inzet benoemd tot ere-voorzitter.

Piet is, ook na zijn bestuurstijd, altijd nauw betrokken gebleven bij de vereniging. Was er iets te doen, dan was Piet daarbij. Het gebouw schoonhouden, stoelen en lessenaars klaarzetten, opbouwen van concertlocatie, met een groep extra oefenen voor de muziek, de trom omdopen in kerstsferen tijden de decembermaand, de soep brengen voor de harde werkers van de Biertrom en zo nog ontelbaar veel andere activiteiten.

Voor altijd in gedachte

Het zal niet meer hetzelfde zijn zonder zijn betrokkenheid, aanwezigheid en zijn gevoel voor humor. Het gemis zal met een traan zijn, maar door zijn humor en daden zal er altijd een glimlach verscholen zijn achter de herinnering.  Om die reden zal er nog veel en een lange tijd over Piet gesproken worden!

Laatste muzikale groet

Afgelopen zaterdag is in besloten kring in de kerk afscheid van Piet genomen. Aansluitend aan de afscheidsdienst hebben de leden, vrienden van de vereniging en andere belangstellende met een erehaag en muziek bij clubgebouw De Trom een laatste (muzikale) groet gebracht aan Piet. 

Piet rust zacht, vlakbij jouw “Trom” aan de Ringweg.

Een laatste muzikale groet, namens bestuur, leden en vrienden van Valkenburg’s Harmonie en “de Biertrom”