Nieuws

Het laatste nieuws

Rabo-clubsupport

Valkenburg’s Harmonie doet dit jaar mee met Rabo-clubsupport. Daarbij hebben wij uw hulp nodig! Elke stem levert een bijdrage op voor Rabo-clubsupport, dus ook uw stem telt!

Doel

De opbrengst van Rabo Clubsupport is bestemd voor de pilot m.b.t. muziekonderwijs op Basisschool De Burcht, waardoor alle basisschoolkinderen in aanraking komen met muziek(onderwijs) in 40 lessen per schooljaar. Om lesmateriaal te kunnen bekostigen zijn er extra financiële middelen nodig.

Stem uitbrengen

Als u lid bent (of wordt) van de Rabobank dan kunt u uw stem uitbrengen op Valkenburg’s Harmonie. Klik HIER of ga naar
https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/  (deze link kunt u kopiëren in uw adresbalk).
Klik vervolgens op ‘breng je stem uit’ en log in (via app of website).Via  ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘mijn lidmaatschap’ kun je klikken op Rabo Clubsupport. 

Stemmen kan tot en met 25 oktober a.s.
Breng snel uw stem uit op Valkenburg’s Harmonie!

U kunt in totaal 5 stemmen uitbrengen op minimaal 3 verschillende verenigingen. Maximaal 2 stemmen per vereniging.

Nieuwe groep blokfluitles start na de herfstvakantie

Binnenkort start Valkenburgs Harmonie met een nieuwe blokfluitgroep!

Het lesmateriaal en de blokfluit zijn inclusief.

Kosten: € 20,- p. maand.

Naast blokfluit spelen ga je ook muziek op een nieuwe manier ontdekken. Denk hierbij aan het leren van liedjes en ritmes, maatgevoel en het verschil tussen maat/puls en ritme, hoog en laag, snel en langzaam, hard en zacht, samenspel en ademoefeningen. Super interessant dus!

Ook goed om te weten:

Naast dat muziek maken heel leuk is, maakt muziek ook slim! De ontwikkeling van concentratie, intelligentie en sociale interactie worden gestimuleerd door het maken van muziek.

Aanmelden kan via de mail: opleiding@valkenburgsharmonie.nl

Of via de site: www.sjorssportief.nl

Meer informatie: www.valkenburgsharmonie.nl

Blind date: kies je instrument!

Je wil een instrument gaan spelen maar je weet nog niet welke?

Wat dacht je van een blind date?

Vanuit Valkenburgs Harmonie geven we jou 3 gratis proeflessen. Je kunt kiezen uit:

  • Een instrumententour bestaande uit 3 verschillende instrumenten.
  • Alle 3 de lessen op 1 instrument.

De instrumenten waaruit je kunt kiezen zijn; trompet, klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hobo, fagot en slagwerk.

Aanmelden kan via de mail: opleiding@valkenburgsharmonie.nl

Of via de site: www.sjorssportief.nl

Meer informatie: www.valkenburgsharmonie.nl

Bevrijdingsconcert geannuleerd

Eerder hebben we laten weten dat het bevrijdingsconcert is verplaatst naar zaterdag 31 oktober.

Helaas heeft het bestuur moeten besluiten om deze datum te annuleren i.v.m. de coronamaatregelen.

We hopen dat we in 2021 alsnog het geplande bevrijdingsconcert kunnen verzorgen, we houden u op de hoogte!

Maatregelen vanwege Coronavirus

In verband met het coronavirus heeft het bestuur van Valkenburg’s Harmonie besloten om alle activiteiten t/m 31 maart te cancelen. Dit op advies van het RIVM en de Koninklijke Nederlandse Muziek Oraganisatie (KNMO).

Dit betekent dat er t/m 31 maart geen lessen en repetities zullen zijn in de Trom.

Bevrijdingsconcert 25 april 2020

Op zaterdag 25 april 2020 verzorgt Valkenburg ’s Harmonie in samenwerking met Oranjevereniging Wilhelmina, Vereniging Oud Valkenburg en Comité 4 en 5 mei een daverend Bevrijdingsconcert. 2020 staat immers in het teken van 75 jaar vrijheid. Dit concert vindt plaats in het Dorpshuis te Valkenburg ZH. De keuze van de stukken houdt ook direct verband met de oorlogsjaren en de bevrijding.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Wijkraad Valkenburg en Sportbedrijf Katwijk.

Ons orkest is op deze avond speciaal aangevuld met diverse muzikanten uit de omgeving en daarbuiten. Hierdoor ontstaat er een groots orkest waarbij een onvergetelijke avond vol herkenbare muziek gegarandeerd is.


Muzikaal verhaal

De avond zal begeleid worden door een prachtig begeleidend verhaal van oorlog tot bevrijding. Tijdens de muziek zullen er beelden uit de jaren ‘40-’45 en uit diverse films getoond worden. Zo staat onder andere The Longest Day op het programma, een werk wat bekend is van de film en welke gebaseerd is op waargebeurde feiten in ons eigen land. Ook de Band of Brothers, Theme from “Schindler’s List en natuurlijk Soldaat van Oranje zijn werken van bekende films. Naast deze filmmuziek is er ook aandacht voor het verzet, vertolkt door het werk The Secret of The White Rose. Ook is het bijna vanzelfsprekend dat the Story of Anne Frank niet ontbreekt op het programma.

Herdenking

Herman Dijkhuizen heeft verhalen verzameld van de gevallen soldaten die begraven liggen op de ere begraafplaats te Valkenburg. Met Hymn to the Fallen zullen de verhalen met alle namen voorbij komen.

Komt u ook?

De zaal zal worden aangekleed in lijn met het oorlogs- en bevrijdingsthema. U mag dit niet missen want er zal zeker over nagekaart worden! Zet het alvast in uw agenda.

Wanneer? Zaterdag 25 april 2020 a.s. in het Dorpshuis in Valkenburg. De zaal is open om 19:30 uur en het concert begint om 20:00 uur. Kaartverkoop à € 5,00 aan de deur of via valkenburgsharmonie.nl.

Nieuwe instrumenten voor Valkenburg’s Harmonie!

In een grootschalig project genaamd ‘Nieuw Instrumentarium’ heeft Valkenburg’s Harmonie een mooi bedrag opgehaald om nieuwe instrumenten aan te schaffen. De instrumenten worden ingezet om het orkest nog mooier te maken en daarnaast wordt er flink geïnvesteerd in instrumenten voor muziekonderwijs.

Fondsen
Onlangs heeft Valkenburg’s Harmonie een mooi bedrag van € 2.000 toegezegd gekregen van de Wijkraad Valkenburg en € 2500,- van het Rabobank Wensenfonds. Daarnaast hebben Fonds1818, het Prins Bernard Cultuurfonds en de Biertrom hun bijdrage geleverd, waardoor het uiteindelijke doel geheel gerealiseerd kan worden.

Kwaliteit
De kwaliteit van de muziek en de concerten van de harmonie hebben een hoge norm. Nieuwe instrumenten zijn daarbij van groot belang gebleken en ook een gedegen opleiding van professionele kwaliteit is de basis om dit ook in de toekomst waar te kunnen maken.

Trots
Voorzitter Arjan Hogewoning is erg trots op het resultaat en is blij dat het muziekonderwijs erg leeft in Valkenburg. “Door het draagvlak en de toegekende giften blijkt maar weer dat muziek en het muziekonderwijs nog steeds van deze tijd is. Wij van Valkenburg’s Harmonie houden ons dan ook vast aan de doelstelling om muzikaal steeds beter te worden en muziekles voor iedereen uit Valkenburg en omstreken mogelijk te maken. Dit doen we door samenwerking met de scholen en te investeren zodat er professionele opleiding geboden kan worden”, aldus de voorzitter.

Bedankt!
Namens Valkenburg’s Harmonie bedankt Arjan Hogewoning iedereen die heeft bijgedragen aan het project ‘Nieuw instrumentarium’. Arjan: “De inwoners van Valkenburg hebben massaal gestemd voor het Rabobank Wensenfonds. Ook de wijkraad, die als vertegenwoordiging van de gemeenschap fungeert, willen we heel erg bedanken via deze weg. Natuurlijk ook onze dank aan de Rabobank, Fonds1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zonder partijen als deze, met de drive om te stimuleren en dromen mogelijk te maken, had dit nooit gelukt. Bedankt!”

Rabo Wensenfonds

Gisteravond was de uitreiking van het Rabo Wensenfonds.

We hebben genoeg stemmen gekregen om het prachtige bedrag van €2500,- te mogen ontvangen!

Hiermee gaan we instrumenten aanschaffen die gebruikt worden voor het muziekonderwijs op o.a. de basisscholen in Valkenburg.

Bedankt aan iedereen die op ons heeft gestemd!