Nieuws

Het laatste nieuws

Rabo Club Support

Valkenburg’s Harmonie doet ook dit jaar mee met Rabo-clubsupport. Daarbij hebben wij uw hulp nodig! Elke stem levert een bijdrage op voor Rabo-clubsupport, dus ook uw stem telt!


Doel

De opbrengst van Rabo Clubsupport is bestemd voor het onderhoud aan het clubgebouw, zodat het gebouw weer netjes en aantrekkelijk oogt voor leden, leerlingen en bezoekers.

Stem uitbrengen

Als u lid bent (of wordt) van de Rabobank dan kunt u uw stem uitbrengen op Valkenburg’s Harmonie (regio Leiden/Katwijk)Klik HIER om te stemmen of ga naarhttps://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/  (deze link kunt u kopiëren in uw adresbalk).Klik vervolgens op ‘stem nu op jouw favoriete club’ en log in (met rekeningnummer en pasnummer).

Stemmen kan ook via de Rabo-app

Stemmen kan vanaf nu tot en met 25 oktober a.s. Breng snel uw stem uit op Valkenburg’s Harmonie! U kunt in totaal 5 stemmen uitbrengen op minimaal 3 verschillende verenigingen. Maximaal 2 stemmen per vereniging.

In Memoriam Piet van der Meij

Maandag 22 maart jl. bereikte ons het droevige bericht dat is overleden, ons clubicoon, ere-voorzitter en trouwe lid Piet van der Meij.

Piet was een boegbeeld, een verenigingsman in hart en nieren met gevoel voor humor en iemand die een goede atmosfeer wist te creëren zonder te vergeten dat er gewerkt moest worden voor de vereniging, zijn vereniging.

De harmonie

Piet werd, nadat hij al enkele keren bij de harmonie had gekeken, in 1948 lid. Zijn lidmaatschap stopte vanwege gezondheidsredenen in 2019 en daarmee is hij met 71 jaar lidmaatschap een schoolvoorbeeld voor ieder lid van de vereniging. Niet alleen vanwege de lange tijd, maar ook door de tomeloze inzet die er gegeven is om de vereniging draaiende te houden. In 1961 werd deze inzet versterkt doordat Piet lid werd van het bestuur, waarna hij al snel penningmeester werd. Vanaf 1970 nam hij het stokje over van voorzitter van de Walle en wist het voorzitterschap 25 jaar vol te houden. In deze periode is Piet verantwoordelijk geweest voor de groei en bloei van de vereniging in voor- en tegenspoed. Het bestaansrecht en de vorm van de harmonie is sterk beïnvloed door zijn harde werken. Samen met zijn vrouw Anneke heeft Piet zich altijd sterk ingezet voor het werven van jeugdige muzikanten. In 2017 was Anneke 60 jaar lid van de harmonie, waren ze 50 jaar getrouwd en was Piet 80 jaar geworden. Een jaar met vele mijlpalen met als slot een verrassing op de jaarlijkse barbecue van de vereniging. Hier zijn zij verrast met een huldiging door wethouder Knape; Anneke voor haar 60-jarig lidmaatschap en Piet voor zijn 70-jarig lidmaatschap. Een mooie bekroning op hun trouwe lidmaatschap en tomeloze inzet voor de vereniging.

De Biertrom

Piet is één van de initiatiefnemers geweest van de Biertrom. In 1976 was het eerste jaar. Door het sluiten van de horeca tijdens de paardenmarkt, kwam er ruimte om de Biertrom op te richten. Direct was dit een succes. Als voorzitter van de vereniging, werd Piet ook direct voorzitter van de in 1982 opgerichte stichting die verantwoordelijk werd voor het steeds belangrijker wordende Biertrom tijdens de paardenmarkt. De aanschaf van de oude brandweerkazerne en daarmee de opbouw van een eigen muziekgebouw is één van de vele hoogtepunten.

Ere-voorzitter

Het is 1996 dat Piet zijn bestuurlijke taken neerlegt, na 33 jaar deel genomen te hebben aan het bestuur, waarvan 25 jaar voorzitter. Na dat moment werd hij voor al zijn inzet benoemd tot ere-voorzitter.

Piet is, ook na zijn bestuurstijd, altijd nauw betrokken gebleven bij de vereniging. Was er iets te doen, dan was Piet daarbij. Het gebouw schoonhouden, stoelen en lessenaars klaarzetten, opbouwen van concertlocatie, met een groep extra oefenen voor de muziek, de trom omdopen in kerstsferen tijden de decembermaand, de soep brengen voor de harde werkers van de Biertrom en zo nog ontelbaar veel andere activiteiten.

Voor altijd in gedachte

Het zal niet meer hetzelfde zijn zonder zijn betrokkenheid, aanwezigheid en zijn gevoel voor humor. Het gemis zal met een traan zijn, maar door zijn humor en daden zal er altijd een glimlach verscholen zijn achter de herinnering.  Om die reden zal er nog veel en een lange tijd over Piet gesproken worden!

Laatste muzikale groet

Afgelopen zaterdag is in besloten kring in de kerk afscheid van Piet genomen. Aansluitend aan de afscheidsdienst hebben de leden, vrienden van de vereniging en andere belangstellende met een erehaag en muziek bij clubgebouw De Trom een laatste (muzikale) groet gebracht aan Piet. 

Piet rust zacht, vlakbij jouw “Trom” aan de Ringweg.

Een laatste muzikale groet, namens bestuur, leden en vrienden van Valkenburg’s Harmonie en “de Biertrom”

Rabo-clubsupport

Valkenburg’s Harmonie doet dit jaar mee met Rabo-clubsupport. Daarbij hebben wij uw hulp nodig! Elke stem levert een bijdrage op voor Rabo-clubsupport, dus ook uw stem telt!

Doel

De opbrengst van Rabo Clubsupport is bestemd voor de pilot m.b.t. muziekonderwijs op Basisschool De Burcht, waardoor alle basisschoolkinderen in aanraking komen met muziek(onderwijs) in 40 lessen per schooljaar. Om lesmateriaal te kunnen bekostigen zijn er extra financiële middelen nodig.

Stem uitbrengen

Als u lid bent (of wordt) van de Rabobank dan kunt u uw stem uitbrengen op Valkenburg’s Harmonie. Klik HIER of ga naar
https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/  (deze link kunt u kopiëren in uw adresbalk).
Klik vervolgens op ‘breng je stem uit’ en log in (via app of website).Via  ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘mijn lidmaatschap’ kun je klikken op Rabo Clubsupport. 

Stemmen kan tot en met 25 oktober a.s.
Breng snel uw stem uit op Valkenburg’s Harmonie!

U kunt in totaal 5 stemmen uitbrengen op minimaal 3 verschillende verenigingen. Maximaal 2 stemmen per vereniging.

Nieuwe groep blokfluitles start na de herfstvakantie

Binnenkort start Valkenburgs Harmonie met een nieuwe blokfluitgroep!

Het lesmateriaal en de blokfluit zijn inclusief.

Kosten: € 20,- p. maand.

Naast blokfluit spelen ga je ook muziek op een nieuwe manier ontdekken. Denk hierbij aan het leren van liedjes en ritmes, maatgevoel en het verschil tussen maat/puls en ritme, hoog en laag, snel en langzaam, hard en zacht, samenspel en ademoefeningen. Super interessant dus!

Ook goed om te weten:

Naast dat muziek maken heel leuk is, maakt muziek ook slim! De ontwikkeling van concentratie, intelligentie en sociale interactie worden gestimuleerd door het maken van muziek.

Aanmelden kan via de mail: opleiding@valkenburgsharmonie.nl

Of via de site: www.sjorssportief.nl

Meer informatie: www.valkenburgsharmonie.nl

Blind date: kies je instrument!

Je wil een instrument gaan spelen maar je weet nog niet welke?

Wat dacht je van een blind date?

Vanuit Valkenburgs Harmonie geven we jou 3 gratis proeflessen. Je kunt kiezen uit:

  • Een instrumententour bestaande uit 3 verschillende instrumenten.
  • Alle 3 de lessen op 1 instrument.

De instrumenten waaruit je kunt kiezen zijn; trompet, klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hobo, fagot en slagwerk.

Aanmelden kan via de mail: opleiding@valkenburgsharmonie.nl

Of via de site: www.sjorssportief.nl

Meer informatie: www.valkenburgsharmonie.nl

Bevrijdingsconcert geannuleerd

Eerder hebben we laten weten dat het bevrijdingsconcert is verplaatst naar zaterdag 31 oktober.

Helaas heeft het bestuur moeten besluiten om deze datum te annuleren i.v.m. de coronamaatregelen.

We hopen dat we in 2021 alsnog het geplande bevrijdingsconcert kunnen verzorgen, we houden u op de hoogte!