L.E.V.

Leerlingen Ensemble Valkenburg

Als je ongeveer 2 jaar les hebt, stroom je over het algemeen door van de orkestklas naar het L.E.V. De naam L.E.V. (wat staat voor Leerling Ensemble Valkenburg) is ooit gekozen door de leerlingen zelf en is een woordspeling met het woord “lef”. L.E.V. repeteert elke woensdag van 18:15 tot 19:30 in clubgebouw “De Trom”. Tijdens de repetitie is er ook tijd om even bij te kletsen en limonade te drinken aan de bar.

Tijdens de repetities wordt toegewerkt naar verschillende concerten. L.E.V. verzorgt dikwijls optredens in verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en tijdens concerten van de harmonie.

Naast het verzorgen van optredens heeft L.E.V. als doel om leerlingen op te leiden voor het Grote Orkest. De leerlingen leren samen te spelen, naar elkaar te luisteren en een dirigent te volgen. Ook leren ze veel over bladmuziek en de bijbehorende termen. Allemaal belangrijke zaken om goed mee te kunnen komen in het grote orkest! Ook spelen de leerlingen van L.E.V. geregeld mee met optredens van het Grote Orkest wat het verenigingsgevoel versterkt.

L.E.V. staat onder leiding van Jantine Veenstra.

Jantine Veenstra