Jeugdorkest

Muziekinstrument bespelen

Wanneer je bij Valkenburg’s Harmonie een muziek instrument leert spelen is het direct mogelijk om samen te spelen. Samen muziek maken is niet alleen veel leuker maar ook erg leerzaam. Voor leerlingen die net starten op een instrument hebben we de “orkestklas”

Orkestklas

In de orkestklas zitten leerlingen die net een muziekinstrument bespelen. Om mee te kunnen doen met de orkestklas hoef je (juist) nog niet goed noten te kunnen lezen of alle noten te kunnen spelen. Hier wordt er gefocust op samenspelen en het leren van liedjes en ritmes, maatgevoel en het verschil tussen maat/puls en ritme, hoog en laag, snel en langzaam en hard en zacht.

Als je een aantal weken les hebt op een muziekinstrument kan je al starten met de orkestklas. Samen muziekmaken is natuurlijk extra leuk!  Deelnemen aan de orkestklas is helemaal gratis. Het vindt plaats van 18.30 – 19.00 op dinsdag.

Jeugdorkest

Na ongeveer een jaar zijn de meeste leerlingen toe aan een nieuwe stap. Zij kunnen aansluiten bij het jeugdorkest. Hier worden verschillende soorten muziek gespeeld. Van popmuziek, musical, tot klassieke muziek. Zij repeteren elke dinsdag van van 19.00-20.00. 

Er worden ook een aantal concertjes gegeven per jaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een concert op Koningsdag, in een verzorgingstehuis of een zomerconcertje.

 

De orkestklas staat onder leiding van Willemijn Dijkdrent

 

Dirigent
Dirigent

Willemijn Dijkdrent

Dirigent

In 2019 is Willemijn Dijkdrent gestart aan de studie Docent Muziek op het Rotterdams conservatorium Codarts. Sinds haar twaalfde speelt ze saxofoon en rond haar zestiende is zij zich ook met zingen en gitaar spelen bezig gaan houden. De brede interesse in verschillende instrumenten en genres maakt dat de studie goed bij haar past en zorgt dat zij zich hierin verder is gaan ontwikkelen. Ook het werken met groepen en het samen creëren van muziek is een passie van haar die zij bij de Valkenburgs’ Harmonie in de praktijk kan brengen.

Met haar achtergrond in het spelen van orkesten en het zingen in koren was de stap naar het zelf dirigeren snel gemaakt. De samenwerking met de leerlingen en het maken van muziek geeft haar energie en is iets waar ze de komende jaren mee door wil gaan.