Slagwerkles

Veelzijdig en ritmisch geluid
Slagwerk
Het slagwerk bestaat uit allerlei soorten instrumenten, waar je op moet slaan om muziek te maken. Eén van de bekendste instrumenten is het drumstel. Maar ook de xylofoons, de vibrafoon en tal van kleine slagwerkinstrumentjes zijn niet weg te denken uit het orkest. Het slagwerk heeft in vrijwel alle muzieksoorten een hele belangrijke rol als ritmische ondersteuning.
Docent
Paula Brouwer
Docent

Op zevenjarige leeftijd begon Paula met blokfluit spelen bij een orkest waar haar moeder, broer en zus ook speelden. Een jaar later is zij kleine trom gaan spelen bij Drum-en showband Adest Musica in Sassenheim. Het kleine trom spelen vond Paula heel erg leuk en op aanraden van haar slagwerkdocent is ze naar de Open Dag van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gegaan en heeft daar een proefles klassiek slagwerk gehad.

Het bleef niet bij die ene les, want het jaar daarna mocht ze lessen volgen. Na een jaar les gehad te hebben, besloot Paula om naar de School voor Jong Talent, de middelbare school van het conservatorium te gaan en heeft daar de laatste twee jaar van het vwo gedaan. Hierna werd ze aangenomen in het eerste jaar van het Conservatorium. In 2010 behaalde Paula haar Bachelordiploma en in 2012 haar Masterdiploma.

Op dit moment geeft Paula slagwerkinstructie bij Valkenburg’s Harmonie, Drum- en Showband Adest Musica Sassenheim, St. Jan’s Fanfare Zoeterwoude, Show- en Drumfanfare Duindorp en bij PISO. Verder remplaceert ze o.a. bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, Radio Philharmonisch Orkest en Ludwig.

Aanmelden voor slagwerkles?
  • MM slash DD slash JJJJ