Saxofoonles

Mild en rond geluid

Saxofoon

Ook al is de saxofoon gemaakt van metaal, hij behoort toch tot de houten blaasinstrumenten. De saxofoon wordt aangeblazen via een mondstuk waarop een plat enkel stukje riet is vastgemaakt. Door op dit mondstuk te blazen begint het rietje en daarna de lucht in het instrument te trillen en ontstaat geluid. Bij de saxofoon kan dat zwoel en mild, maar ook opzwepend en robuust zijn. Naast de algemene altsaxofoon, zijn ook de sopraan-, tenor- en baritonsaxofoon gangbare familieleden.

Docent

Denise van Leeuwen

Docent

Denise van Leeuwen kreeg op haar negende haar eerste klarinetlessen bij Harmonie Katwijk en vanaf haar twaalfde had zij les van Tom van Noord. Toen Denise veertien was, is zij toegelaten bij Ab Vos op de School voor Jong Talent, de middelbare school van de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

In 2005 is Denise een aantal maanden gevolgd door regisseur Juul Bovenberg voor de documenaire “School voor Jong Talent”. In deze documentaire zijn vier leerlingen van deze school geruime tijd gevolgd in hun opleiding en passie.

Aanmelden voor klarinetles?

  • DD dash MM dash JJJJ
  • MM slash DD slash JJJJ