Hoboles

Helder en vol geluid
Hobo

De hobo is een houten blaasinstrument dat aangeblazen wordt via een dubbelriet: een mondstuk dat bestaat uit twee smalle en dunne plakjes riet, gebonden op een klein pijpje. Als je op dat riet blaast, beginnen de rietblaadjes te trillen en daarna de lucht in het instrument. De hobo heeft een doordringend maar helder en vol geluid!

Docent

Leon Westerweel

Docent

Al op zijn 9e viel Leon voor de hobo, waarvan hij zich niet meer zal scheiden. Leons docent op de Zeeuwse muziekschool, John Groenevelt, heeft hem de eerste beginselen bijgebracht waarvoor hij hem nog zeer dankbaar is. Leon werd toegelaten tot de Zeeuwse Jong Talentenopleiding en behaalde in 2010 de eerste prijs op het Eastman concours in Zeeland. John bracht Leon in contact met Herman Vincken (1e hoboïst in de Philharmonie Zuidnederland) waar hij zijn hoboavontuur vervolgde op het conservatorium van Tilburg.

 

Zijn eerste orkestervaring deed Leon op bij het Zeeuws Jeugdorkest, waarna het Euregio Jeugdorkest volgde. Vanaf 2011 speelde Leon in het Jeugd Orkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel. Na 2 jaar zat hij daar trots op de eerste plek. Na 5 jaar met dus ook 5 tournees en 5 keer op een rij in het Concertgebouw van Amsterdam te mogen spelen nam Leon afscheid. Een orkest met hoog niveau, maar hij wilde verder. In februari 2017 speelde Leon met het NSO mee met de prachtige Mahler 9 op het programma. Nu doet Leon orkestprojecten en doet hij professionele audities.

 

Op 13 jarige leeftijd werd Leon in Tilburg toegelaten tot the Young Musicians Academy waar hij 3 jaar studeerde naast zijn middelbare school. Omdat Leon eerst naar het Codarts conservatorium in Rotterdam wilde, heeft hij daar van 2013-2014 de vooropleiding gevolgd met als docenten Aisling Casey en Maarten Dekkers. Na afronding van de HAVO opleiding volgde Leon vanaf september 2014 de bachelor opleiding in Rotterdam met als hobo docenten Maarten Dekkers en Ralph van Daal. Na een tussenjaar vervolgde Leon vanaf 1 september 2015 zijn bacheloropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met als docente Ali Groen en Alexei Ogrintchouk. Inmiddels is Leon in zijn 4e jaar beland met Jeroen Soors als hobodocent en Ron Tijhuis als althobodocent. Op 10 Mei 2019 studeert Leon af en hoopt hij zijn masteropleiding in Den Haag te kunnen vervolgen.

Momenteel speelt Leon op een M2 semi-automatique Marigaux en op een Lorée conservatoire Engelse hoorn (althobo).

 

Kijk ook eens op zijn website: https://www.leonwesterweel.nl/

 

Aanmelden voor hoboles?
  • MM slash DD slash JJJJ