Harmonie

Muziek

Valkenburg’s Harmonie is opgericht in 1902. De harmonie is opgericht door een aantal Valkenburgers die graag samen muziek wilden maken. De harmonie begon met 14 leden, maar groeide uit tot een bloeiende vereniging met ruim 80 leden. Al ruim 115 jaar maakt Valkenburg’s Harmonie deel uit van de Valkenburgse samenleving.

Repetitieavond
Elke woensdagavond wordt er gerepeteerd in het eigen verenigingsgebouw “De Trom”. Het orkest staat sinds begin 2009 onder bezielende leiding van dirigent Frank de Jong. Het harmonieorkest bestaat uit zo’n 50 spelende leden, variërend van jong tot oud. Het repertoire van Valkenburg’s Harmonie is zeer gevarieerd en biedt voor elk wat wils.

De repetitie repetitie is van 19.45 uur tot 22:00 uur, waarna door vele leden nog een “borrel” wordt gedronken aan de eigen bar en gezellig wordt bijgekletst.

Nieuwe leden
Om verder te kunnen groeien zijn nieuwe leden en donateurs altijd welkom. Hiervoor kunt u zich aanmelden via de website of u kunt tijdens een repetitie/concert een kijkje komen nemen.

Wij heten u van harte welkom bij één van onze concerten!

Concerten

Minimaal 2 keer per jaar geeft Valkenburg’s Harmonie een spetterend concert. De concerten worden gehouden in het Dorpshuis in Valkenburg. Meestal hebben de concerten een thema waar muziek en aankleding van de zaal op afgestemd worden. Soms wordt de muziek aangevuld met bijpassende beelden.

Verder verleent Valkenburg’s Harmonie medewerking tijdens gelegenheden als Paardenmarkt, Koningsdag en dodenherdenking.

Leden en dirigent
Spelende leden
Klarinetten

Arjan Hogewoning, Wilfred Versteeg, Anneke van der Meij, Laurens Boers, Piet van der Meij, Corrie de Wit, Jacqueline van Duijn, Miek Oosterlee, Irene Boers, Margreet Boers.

Basklarinet
Rens van Renssen
Alt saxofoons
Robbert Molenaar
Tenor saxofoons
Jenny de Roodde
Bariton saxofoon
Gerrit ter Beek
Dwarsfluiten

Gerda Schoneveld, Suzanne van Duijn, Marieke Smits, Hanneke de Mooij, Els Schoneveld, Henrieke Hogewoning, Esther van den Vijver, Manon Wauters.

Hobo’s
Marloes Rodewijk
Fagotten
Marjo van ’t Veld
Trompetten
Fritz Leinberger, Simone Rodewijk.
Hoorns

Arie Ravensbergen, Stefan Hartman, Marnix Boers, Wilco van den Tol

Trombones
Cees Bol, Gert Jan Russchenberg
Euphoniums
Cees Leinberger, Jeroen Hartman, Dick Smit
Bassen
Slagwerk
Sam de Mooij, Marjoleine Aten, Jelle Roozendaal
Dirigent
Frank de Jong
Dirigent

Frank de Jong begon op 7-jarige leeftijd met zijn muziekstudie. Na de muziekschool en verschillende amateurorkesten te hebben doorlopen, studeerde hij slagwerk – docerend en uitvoerend musicus – aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daarnaast studeerde hij aan hetzelfde instituut docerend musicus HaFa-Directie.

Van 1989 tot 1995 was Frank als slagwerker/paukenist verbonden aan het Europees Jeugdharmonieorkest en aan verschillende nationale en internationale jeugdorkesten. Vanaf 1990 speelde hij in tal van nationale en internationale orkesten, waaronder de Opera voor Vlaanderen, Het Zeeuws Orkest, de Koninklijke Militaire Kapel, de Johan Willem Friso Kapel en het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht. Aan het laatste orkest was hij vier jaar als vaste paukenist verbonden.

In november 2007 promoveerde een van zijn harmonieorkesten tijdens het bondsconcours te Enschede naar de 1e divisie en kreeg dit orkest tevens het KNFM-certificaat voor het hoogst aantal behaalde punten. In november 2008 behaalde een van zijn muziekverenigingen een 1e prijs met lof der jury en tevens de dagprijs op het bondsconcours te Heel (Limburg).

Lid worden?

Bespeel je een instrument maar heb je nog geen vereniging gevonden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vul hiernaast het formulier in of kom gewoon eens langs op onze oefenavond, op woensdag van 19:45 tot 22:00