Valkenburg’s Harmonie is op deze avond speciaal aangevuld met diverse muzikanten uit de omgeving en daarbuiten. Hierdoor ontstaat er een groots orkest waarbij een onvergetelijke avond vol herkenbare muziek gegarandeerd is.

Muzikaal verhaal
De avond zal begeleid worden door een prachtig begeleidend verhaal van oorlog tot bevrijding. Tijdens de muziek zullen er beelden uit de jaren ‘40-’45 en uit diverse films getoond worden. Zo staat onder andere “The Longest Day” op het programma, een werk dat bekend is van de film en welke gebaseerd is op waargebeurde feiten in ons eigen land. Ook “Band of Brothers”, “Theme from Schindler’s List” en natuurlijk “Soldaat van Oranje” zijn werken van bekende films. Naast deze filmmuziek is er ook aandacht voor het verzet, vertolkt door het werk “The Secret of The White Rose”. En is het bijna vanzelfsprekend dat “The Story of Anne Frank” niet ontbreekt op het programma.

Herdenking
Herman Dijkhuizen heeft verhalen verzameld van de gevallen soldaten die begraven liggen op de erebegraafplaats in Valkenburg. Met “Hymn to the Fallen” zullen de verhalen met alle namen voorbijkomen. 

De zaal zal worden aangekleed in lijn met het oorlogs- en herdenkingsthema. Er zijn ongeveer 500 zitplaatsen en vol is wederom vol. Toegang is gratis; mogelijk gemaakt dankzij de wijkraad.

Na afloop is er een collecte welke bestemd is voor hulp aan slachtoffers uit Oekraïne