Op zaterdag 25 april 2020 verzorgt Valkenburg ’s Harmonie in samenwerking met Oranjevereniging Wilhelmina, Vereniging Oud Valkenburg en Comité 4 en 5 mei een daverend Bevrijdingsconcert. 2020 staat immers in het teken van 75 jaar vrijheid. Dit concert vindt plaats in het Dorpshuis te Valkenburg ZH. De keuze van de stukken houdt ook direct verband met de oorlogsjaren en de bevrijding.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Wijkraad Valkenburg en Sportbedrijf Katwijk.

Ons orkest is op deze avond speciaal aangevuld met diverse muzikanten uit de omgeving en daarbuiten. Hierdoor ontstaat er een groots orkest waarbij een onvergetelijke avond vol herkenbare muziek gegarandeerd is.


Muzikaal verhaal

De avond zal begeleid worden door een prachtig begeleidend verhaal van oorlog tot bevrijding. Tijdens de muziek zullen er beelden uit de jaren ‘40-’45 en uit diverse films getoond worden. Zo staat onder andere The Longest Day op het programma, een werk wat bekend is van de film en welke gebaseerd is op waargebeurde feiten in ons eigen land. Ook de Band of Brothers, Theme from “Schindler’s List en natuurlijk Soldaat van Oranje zijn werken van bekende films. Naast deze filmmuziek is er ook aandacht voor het verzet, vertolkt door het werk The Secret of The White Rose. Ook is het bijna vanzelfsprekend dat the Story of Anne Frank niet ontbreekt op het programma.

Herdenking

Herman Dijkhuizen heeft verhalen verzameld van de gevallen soldaten die begraven liggen op de ere begraafplaats te Valkenburg. Met Hymn to the Fallen zullen de verhalen met alle namen voorbij komen.

Komt u ook?

De zaal zal worden aangekleed in lijn met het oorlogs- en bevrijdingsthema. U mag dit niet missen want er zal zeker over nagekaart worden! Zet het alvast in uw agenda.

Wanneer? Zaterdag 25 april 2020 a.s. in het Dorpshuis in Valkenburg. De zaal is open om 19:30 uur en het concert begint om 20:00 uur. Kaartverkoop à € 5,00 aan de deur of via valkenburgsharmonie.nl.